مسعود حیدری

*ســـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــلام*
قبل از هر چیز باید خسته نباشد بگم به استاد که برنامه های جالبی رو در تهران برامون داشتند؛
خسته نباشیئد بگم به خانم منظوری که تو این سفر خیلی اذیت شد,
و یک خسته نباشید جانانه به همه ی دوستانی که توی این اردوی یک هفته ای فشرده منو تحمل کردند,و معذرت خواهی می کنم از همه عزیزانی که نقایص و بدی های منو ندیده گرفتند,ولی بهرحال خیلی خوش گذشت.

راستی برای دیدن عکسها و مطالب جالب در مورد موزه دوستان عزیز می توانند به این http://masoudheidary.blogfa.comآدرس مراجعه کنند.

ویرایش شد:زیباباقری


معرفی کتاب
عنوان :زيبايي شناسي در معماری
نويسنده :يورگ کروت گروتر
ترجمه :دكتر جهانشاه پاكزاد ،مهندس عبدالرضا همايون- به نظر من ترجمه آن سلیس و روان نیست و برای درک بهتر مطالب بایستی چند بار کتاب را مطالعه کرد.
ناشر:انتشارات دانشگاه شهيد بهشتي
كه قبلا اين كتاب با عنوان زيبا شناختي در معماري منتشر شده است.
چاپ دوم:سال 1383
قیمت:3400ریال
تعداد صفحا:624صفحه

حدود 11 سال از چاپ نخست این کتاب بانام "زییبایی شناختی در معماری "تالیف ؛یورگ گروتر،معمار و اندیشمند آلمانی می گذرد . هرچند توزیع این کتاب به فراخور شرایط چندان گسترده نبود،اما با چنان اقبالی روبرو شد که بسیار سریع در بازار کمیاب و نایاب شد .
با آنکه مخاطبان اصلی این کتاب دانشجویان ومعماری و طراحی شهری بود؛با کمال شگفتی فراتر از مرزهای دانشکده های معماری ؛توسط اساتید و دانشجویان دوره های طراحی صنعتی ، گرافیک و پژوهش هنر نیز مورد استفاده و استناد قرار گرفت،و باعث شد که کتاب برای دفعات بعد نیز تجدید چاپ شود.
کتاب مذبور کتابی مناسب برای کلیه ی دانشجویان معماری میباشد و به نظر من لازم است تا برای یک بار هم که شده آن را مطالعه کنیم.

فهرست مطالب رو به صورت خلاصه براتون مي نويسم :
1.فرهنگ و سبك
2.زيباشناختي و زيبايي
3.محيط و مكان
4. فضا
5. فرم يا صورت
6.هماهنگي
7.زمان و مسير
8.نور و رنگ
9. علائم
10.جزءو كل
كه هر قسمت شامل عناوين زيادي هست .

به نظر من با توجه به مطالعه قبلی این کتاب مطالعه ی بخشهای "نور و رنگ"-"فضا "- "فرم یا صورت" برای طراحی موزه مناسب میباشد.


معرفی کتاب: معماری و دموکراسی

نام کتاب: معماری و دموکراسی
نويسندگان: ديان ساجيك به همراه هلن جونز

اين كتاب به بيان تاريخ سحر آميز معماري ساختمان هاي پارلماني از ابتدائي ترين مدل هاي كلاسيك جهان باستان تا جديدترين پارلمان هايي كه امروزه ساخته مي شوند پرداخته است.

كتاب به دو بخش تقسيم شده است: بخش اول نگاهي به سنتهاي تاريخي معماري پارلماني از دوره كلاسيك يونان دارد و طي يك روند نشان مي دهد كه چگونه اين سبك معماري، سبك رايج براي معماري ساختمان هاي دموكراتيك قرن نوزدهم گرديد. در طول قرن نوزدهم، ايالتهاي مختلف و كشورها به فكر يافتن سبكي كه نشان دهنده نشانه هاي خاص فرهنگي و هويت ملي آنها باشد پرداختند كه نمونه هايي از اين تلاشها در كتاب آورده شده است. مانند: پارلمان بوداپست، لندن، اوتاوا و ريكجاويك. بخش اول با نگاهي به تعهدات و فعاليتهاي مدرنيست ها به اين موج جديد معماري به پايان مي رسد و طرح هاي اسكار نيماير براي برازيليا، لوكوربوزيه براي شانديگار، لوئي كان براي داكا و طرح بازسازي رايش تاگ نورمن فوستر در برلين كه در بين آنها از همه جديدتر است معرفي شده اند.

بخش دوم كتاب بر رووي ساختمان هاي پارلماني امروزي كه در بريتانيا ساخته مي شوند، متمركز شده است: طرح مجلس ولش (Welsh) كه ريچارد راجرز طراحي كرده است و به طور خاص پارلمان خارق العاده اسكاتلند كه معمار اسپانيايي انريك ميرالس طراحي كرده و عكس ها و جزئيات آن در كتاب موجود است.

كتاب حاوي 275 عكس است كه 200 عكس آن رنگي است و انتشارات لارنس كينگ با همكاري گلاسگو ۱۹۹۹منتشر كرده است.


فضاها و دياگرام روابط فضا ها
فضاهاي موزه:
1-تالارورودي يا لابي
2-گالري ها يا تالار هاي نمايش آثار
3-کتابخانه
4-آزمايشگاه
5-چايخانه يا کافه تريا
6-انبار آثار
7-بخش اداري
8-آمفي تئاتر
9-بخش آموزشي -تحقيقاتي

—-
تالار ورودي:
درهاي ورودي موزه بايد به حدي باشد كه محافظت و كنترل آنها براي نگهبانان آسان و ميسر باشد. وضع مطلوب آن است كه موزه فقط يك در ورودي عمومي اصلي و وسيع داشته باشد و توسط چراغ يا علامتهاي ديگر كاملاً مشخص باشد. اين در بايد به سرسرا و يا اتاق ورودي موزه منتهي شود. در اين اتاق يا سرسرا بخش فروش بليط، ميز اطلاعات و فروش انتشارات قرار دارد. در و يا درهاي ورودي موزه بايد از نظر تزيينات ساده و با سبك معماري بومي و معمول در جامعه هماهنگ باشد، همچنين اندازه آنها بايد چنان باشد كه تعداد زيادي از افراد در يك لحظه بتوانند به آساني از آنها عبور كنند.
اتاق ورودي موزه بايد به گونه اي ساخته و تزيين شود كه نظر مردم را جلب نمايد و معرف موزه نيز باشد؛ زيرا اين اتاق نخستين بخش موزه است كه بازديد كننده به آن وارد مي شود. محوطه ي ورودي نبايد آنقدر وسيع باشد كه آنقدر كه بازديد كننده در آنجا احساس غريبي و گم شدن نمايد و از سوي ديگر بايد آنقدر وسعت داشته باشد كه گروههاي بازديد كننده براحتي در آن گرد آمده، از آنجا به سوي تالار هاي نمايش حركت كنند. اين محوطه را نبايد از ميز و صندلي و ديگر وسايل انباشته كرد، فقط چند صندلي يا يكي، دو نيمكت كافي است. نقشه ديواري راهنماي موزه نيز بايد در اين قسمت نصب شود. جزوه هاي راهنماي موزه را نيز مي توان بر روي ميز هاي كوچك در اين محل قرار داد. ساعت ديواري, تلفن عمومي حتي صندوق پست نيز از وسايل ضروري اين محوطه است. مطلوبترين و مناسبترين رابطه بين محوطه ورودي و تالار هاي نمايش را مي توان توسط دو در به دو طرف ساختمان كه در آنها تالار هاي نمايش واقع شده باشند برقرار كرد. وجود اين دو در ، تردد در تالارها و نظارت بر آنها را آسان مي سازد.
در موزه هايي كه ورود و خروج به وسيله دستگاههاي الكترونيكي كنترل مي شود اين وسايل را مي توان در محوطه كه دو در اصلي تالارها از آن منشعب مي شوند تعبيه نمود .
-گالريها يا تالار نمايش آثار:

گالري فضايي است كه درآن آثار تاريخي براي بازديدعموم به نمايش گذاشته مي شود. يك گالري بايدبه گونه اي برگزارشودكه عموم مردم بتوانندآثاررابدون هيچ مشكلي تماشاكنند.
گردش ومسير حرکت در نمايشگاه:
مسئله مهم ديگر مسئله گردش و مسير حرکت است که بايد با دقت بررسي گردد.بطوريکه ترتيب ومسير نه تنها براي کسي که به نقشه نگاه مي کند بلکه براي بازديد کنندهاي که از فضا عبور مي کند کاملا روشن و بدون ابهام باشد. ، تالارهاي نمايش بايد به نحوي ساخته شوند كه بازديد كنندگان بتوانند در آنها براحتي گردش نمايند و اشياء را از تمام جوانب تماشا كنند، لذا ايجاد مسير يا راه يكطرفه در تالار نمايش صحيح نمي باشد. بهترين روش، ايجاد فضاهاي باز در تالارهاي نمايش است تا بازديد كننده از بين اين فضاها عبور كند و بتواند به دلخواه از هر قسمت تالار به قسمت ديگر رفته، پس از بازديد حتي از قسمتي از مجموعه آثار بدون ديدن كليه آنها از تالار موزه خارج شود.

شکل رو برو مسير حرکتي است که در بيشتر نمايشگاهها استفاده مي شود.



موزه هنرهاي نوراژيک

طرح زاها حديد در مسابقه طراحي موزه هنرهاي نوراژيک و معاصرمديترانه واقع در کاگلياري ايتاليا به عنوان طرح برتر برگزيده شد.اين پروژه که در سه فاز اجرا خواهد شد،شامل فضاهاي نمايشگاهي،کتابخانه،سالن همايش و دفاتر اداري مربوطه مي باشد و سطح اشغال آن در کل معادل 12000 متر مربع خواهد بود. مهمترين اهداف طرح تاکيد بر ارزشهاي تمدن کهن منطقه،ايجاد امکان تبادلات فرهنگي و در عين حال تعريف نقطه اي شاخص در ورودي شهر از جانب درياچه عنوان گشته است.تداوم توده و فضا،انطباق محور طرح با آکس درياچه و برقراري ارتباط موثر ميان سيرکولاسيون داخلي و مسيرهاي عمومي،همگي در خدمت يک هدف واحد يعني سازگاري طرح با پيرامون آن تعميم يافته اند.

hadid03.jpg
hadid04.jpg
hadid02.jpg
hadid01.jpg
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License