محبوبه

معرفي كتاب
تاریخ معماری مدرن ج1 و 2
نويسنده:لئوناردو بنه ولو
مترجم :حسي ننير احمدي
نشر: دانشگاه تهران، موسسه انتشارات و چاپ (30 مهر، 1386)
ناشر: مهندسين‌ مشاور نيرسان‌
تعداد صفحات 696
قطع: خشتي(شميز)
وزن: 1250 گرم
تعداد صفحه: 584
قیمت پشت جلد:5800
چاپ اول 1377
تيراژ:3000 نسخه
تاريخ معماري مدرن بنه و لو يكي از معدود كتبي است كه سير و تحول معماري از انقلاب صنعتي تا دهه 80 را در بر دارد.
از چاپ اول اينكتاب به زبان ايتاليايي 40 سال مي گذرد و در اين مدت بنه و لو الحاقاتي به اين مجموعه اضافه كرده است تا اينكه ان را به شكل حاضر در سه جلد به چاپ رسانده است.
لد اول ان در سال 1356 سيروس باور ترجمه كرده است و در مجموعه كتب دانشگاه تهران به چاپ رسيده است .
جلد اوال اين كتاب اشاره ب هوقايع معماري از شروع انقلاب صنعتي تا تحولات معماري تا سال 1914 م . را در بر دارد.
جلد اول ور دوم مجموعه جديد كه اخيرا توسط از زبان فرانسه به فارسي ترجمه شده است در اصل مجلدات دوم و سوم مجموعه سه جلدي تاريخ معماري مدرن بنه و لو است .
جلد اول مجموعه وقايع جنبش مدرن تا پايان جنگ جهاني دوم را شامل مي شود و جلد دوم پس از جنگ دوم جهاني تا پايان دهه 80 را در بر مي گيرد.
در مقدمه كتاب مي خوانيم :‹بنه ولو به عنوان يك منتقد و مورخ متعهد با پرهيز از هر گونه جهت گيري بر اساس سليقه و خوي شخصي از ميان انبوهي از وقايع ،اشخاص ،ساختمانها،پروژه ها ،مقالات ،مجادلات و تبليغات با آرامش و بي طرفي عبور كرده و تنها به ثبت و تحليلآنچه واقعا "مهم"و "ماندني"است مي پردازد.›

در قسمتی از این کتاب به گفته ای از ویلیام موریس در تعریف معماری برخوردم که بنظرم بسیار جالب آمد . ویلیام موریس این نظر خود را حدود ۱۲۰ سال پیش بیان کرده است ولی بنظرم اکنون هم باید به آن فکر کرد . موریس مفهوم معماری را با وسعتی حیرت انگیز بیان میکند :
« معماری ؛ شامل تمام محیط فیزیکی است که زندگی بشر را در بر می گیرد و تا زمانی که جزئی از دنیای متمدن بشمار می آییم ، نمی توانیم خود را از حیطه ی آن خارج سازیم ، زیرا که معماری عبارت از مجموعه اصلاحات و تغییراتی است که به اقتضای احتیاجات انسان ، در روی کره ی زمین ایجاد شده است که تنها صحراهای بی آب و علف از آن بی نصیب مانده اند . ما نمی توانیم تمام منافع خود را در زمینه معماری در اختیار گروه کوچکی از مردمان تحصیل کرده بگذاریم و آنها را مامور کنیم که برای ما جستجو کنند ، کشف کنند ، و محیطی را که ما باید در آن زندگی کنیم شکل دهند و بعد از ما آن را ساخته و پرداخته تحویل بگیریم و سپس متحیر شویم که خاصیت و عملکرد آن چیست . بعکس این بر ماست که هر یک ، بنوبه خود ترتیب صحیح بوجود آمدن مناظر سطح کره زمین را سرپرستی و نظارت کنیم و هر یک از ما باید از دستها و مغز خود ، سهم خود را در این وظیفه ادا کند . »


موزه هنر میلواکی

نوآوری معمارانه موزه هنر ميلواکی در ابتدای قرن بيست و يکم با نوآوری قصر بلورين اثر جوزف پاکستن در قرن نوزدهم قابل مقايسه است. اين بنا نيز همچون تنديسی زيبا و هنرمندانه در محيط اطراف خود می درخشد. بدون شک ، موزه هنر ميلواکی از برجسته ترين آثار معماری سانتياگو کالاتراوا محسوب می شود که ترکيبی متنوع و پيچيده از معماری و سازه است.

در اين بنا هم سقفهای مواج و متحرک موجود است ، هم پلی معلق و زيبا و هم نورپردازيهای خلاقانه. در مجموع ، اين شاهکار در زمره برترين آثار معماری جهان قرار می گيرد ، هرچند اين عنوان را نيز در سال 2001 از ديدگاه مجله TIME کسب نمود و همچنين در همان سال در نظرخواهی عمومی وب سايت جايزه معماری پرايتزکر ، بيشترين آرا را به خود اختصاص داد ، اما در پايان ، گلن مورکات استراليايي در پايان جايزه مذکور را از آن خود نمود.

هنگامی که ساخت ضميمه موزه هنر ميلواکیبه پايان رسيد ، در مراسم افتتاحيه آن که در 14 اکتبر سال 2001 انجام پذيرفت ، سی و دو هزار نفر به بازديد آن شتافتند ، به گونه ای که تمامی محوطه به اشغال جمعيت مشتاق درآمده بود. تا پايان سال 2001 (يعنی مدت زمانی کمتر از هشت ماه) ، 375 هزار نفر از موزه بازديد کردند. اين آمار در سال 2003 به حدود 434 هزار نفر رسيد ، درصورتيکه در سال 2000 ميلادی ، تنها 165 هزار نفر از آن ديدن کرده بودند. پس از گشايش ضميمه موزه ، روزانه افزون بر 5000 نفر از آن بازديد می کنند درحاليکه پيش از اين ، به طور متوسط هزار نفر از موزه ديدن می کردند.

طرح کالاتراوا ، نمايانگر قدرت معماری است ، به گونه ای که اين بنا امروزه تبديل به نماد شاخص شهر ميلواکی شده . به زودی ، جهانيان اين شهر را به لحاظ دارا بودن چنين اثر زيبا ، خلاقانه و اثر گذار تحسين می کنند و همواره آن را به ياد دارند.

رابرت گرين استريت ، رئيس دانشکده معماری و برنامه ريزی شهری دانشگاه ويسکانسن ، استاد کميسيون برنامه ريزی شهری و يکی از اعضای کميته بيست و يک نفری معماران برگزيده انتخاب کننده طراح ضميمه موزه در سال 1994 ، ضمن برگزيدن کالاتراوا از ميان معماران مطرح جهان همچون «آراتا ايسوزاکی» و «فوميهيکو ماکی» اظهار داشت: من کاملاً مطمئنم که شهروندان از خلق اين اثر فوق العاده ، هيجان زده شده اند و اين مهر تأييدی بر گزينش صحيح ما در انتخاب معمار بزرگ ، سانتياگو کالاتراوا است.

لازم به ذکر است که ضميمه موزه هنر ميلواکی که نخستين اثر معماری کالاتراوا در ايالات متحده است به ساختمانی که پيش از اين توسط «ارو سارينن» ، معمار خلاق فنلاندی – آمريکايي ، در سال 1957 تکميل شده بود ، الحاق گشت.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License