نمایش تبلیغ
ایجاد وبلاگ
مدیریت وبلاگ
وبلاگی دیگر
khalili
معمار آرزوها
پنجشنبه، 24 اسفند، 1385
معماری چيست؟
زمان معماریست.
نظر شما چیه؟
¤ نوشته شده در ساعت 20:50 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( 2 نظر )
پنجشنبه، 24 اسفند، 1385
تأثير فلسفه بر معماري
در بررسي تأثير فلسفه بر معماري، نگرش هاي متفاوتي وجود دارد، بعضي از آنها به معماري به عنوان يك بخش خاص كه الزماً با فلسفه اي خاص در هم تنيده است، نگاه مي كنند، در اين نگرش معماري به عنوان نمود و تجلي يك فلسفه خاص، ظهور پيدا مي كند و بیشتر به عنوان " فلسفه معماري " شناخته مي شود. اما اين مقاله، چنين نگرشي را درست و به حق نمي داند، معماري هيچ گونه فلسفه خاص- تأكيد مي كنم فلسفه خاص - و جدا از خود فلسفه ندارد. به عبارت ديگر، " فلسفه معماری وجود ندارد". اما اين بيان مانع از آن نمي شود كه فلسفه با معماري هماهنگ نباشد. در اينجا، تأثير اين دو بر يكديگر به صورت ساختاري است. تأثير ساختاري به معناي هماهنگي كلي تمام معارف آدمي با يكديگر است. به گونه اي كه هر كدام از معارف آدمي، مي تواند در معرفت ديگر او موثر باشد، هر چند كه اين تأثير و چگونگي آن، به صورت نا خود آگاه باشد .معمول است که در نگاه ساختاری، محقق به دنبال یک بسته پیش فرض ها یا زیر ساختار است تا بتوانند بنای معرفت را بر خاک آن زیر ساختار بنا کند.حال این مقاله سعی دارد تا رابطه ی یکی از ارکان اصلی فلسفه را با معماری نشان دهد.این رکن اصلی، نوع نگاه به ابژه، به عنوان موضوع شناخت در هر فلسفه ای است.ادامه مطلب…
¤ نوشته شده در ساعت 19:13 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( 1 نظر )
چهارشنبه، 23 اسفند، 1385
رصد از سومين برج بلند دنيا
سرزمين اژدها
اگر قصد سفر به بندر شانگهاى، دومين بندر بزرگ تجارى جهان را داريد، در بازديد از اين شهر نو شده سرى به «برج مرواريد شرقى» بزنيد. برجى كه با ۴۶۸ متر ارتفاع سومين برج بلند دنيا پس از برج تورنتو (۵۵۳ متر) و برج مسكو (۵۳۵ متر) محسوب مى شود و نخستين برج بلند آسيا است. قرار است نام برج ميلاد تهران به عنوان دومين برج بلند آسيا پس از برج شانگهاى و پنجمين برج بلند دنيا پس از برج ايفل، ثبت شود. البته چينى ها امسال كلنگ برج جديدى را به زمين زده اند كه از برج تورنتو بلندتر شود، اما كانادايى ها اعلام كرده اند با افزودن چندسانتى متر به آنتن برج اجازه نخواهند داد مقام نخست را از دست بدهند. چينى ها معتقدند برج مرواريد شرقى شانگهاى شبيه به دو اژد هايى است كه در حال بازى با مرواريد هستند. ۴ كره بزرگ و ۷ كره كوچك اين نما را به برج داده كه مانند مرواريد هايى صورتى چشم هر گردشگرى را از دور به خود جذب كند. از سال ۱۹۹۵ اين برج ۹ كانال تلويزيونى و ۱۰ كانال FM راديويى را پوشش مى دهد. هتل فضايى داخل اين برج كه ۱۴۰ تا ۲۳۰ متر از سطح زمين فاصله دارد اين احساس را به مسافران مى دهد كه در فضا زندگى مى كنند. وقتى با خريد يك بليت ۱۰۰ يوآنى قصد بالا رفتن تا نخستين كره برج را داريد تا در آ نجا با تلسكوپ هايى كه با يك سكه يك يوآنى روشن مى شوند، چشم انداز زيباى شانگهاى را از نظر بگذرانيد، به سوى دو آسانسور هدايت مى شويد كه هر يك همزمان ۵۰ نفر را در خود جاى مى دهد و با سرعت هفت متر بر ثانيه بالا مى رود. سرعت اين آسانسور ها چنان محسوس است كه پس از پنج ثانيه گرفتگى گوش خود را حس مى كنيد.وقتى وارد نخستين كره شديد، در آسانسور ها ميان فروشگاه هايى باز مى شود كه با قيمت هايى گران تر از داخل شهر مى توانيد زيباترين سوغاتى ها را براى دوستان و خانواده تان بخريد. وقتى از بلندترين نقطه برج، شهر را رصد مى كنيد اميدوار باشيد برج ميلاد كشور شما هم بالاخره … روزى به پايان مى رسد.
سحر نمازى خواه:
¤ نوشته شده در ساعت 23:22 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( 2 نظر )
چهارشنبه، 23 اسفند، 1385
تورنتو شهر ابرها
تورنتو مرکز استان اونتاریو با جمعیتی بالغ 000/500/4 پرچمعیت ترین شهر کانادا و پنجمین شهر آمریکای شمالی است. مساحت این شهر در حدود 641 کیلومتر مربع است. تراکم جمعیت در نقاط مختلف این شهر از مرکز شهر (down town) شلوغ گرفته تا نقاط حاشیه ای آرام و کم رفت و آمد، متغیر است.
تورنتوی بزرگ در سال 1998 از ترکیب 5 شهر کوچکتر که تورنتو یکی از آنها بود بوجود آمد.
در این شهر سه دانشگاه تورنتو، یورک و رایرسون وجود دارد که دانشگاه تورنتو مشهورترین آنهاست.
photo:geomatic.ws
¤ نوشته شده در ساعت 23:0 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( نظر بدين )
پنجشنبه، 17 اسفند، 1385
دانلود فایل اتوکد و مقاله
۱-ساختمان ۵ طبقه فولادی(سازه) و (معماری) و (متن پروژه) واقع در شهر ماکو
۲-نقشه های( سازه و معماری )پروژه نیجر، واقع درکشورنیجریه
۳-مقاله:سد خاکی با هسته رسی
۴-مقامه:ساختمان ۴ طبقه بتنی-سیستم باربر جانبی و قاب خمشی ویژه
۵-فونت فارسی اتوکد
۶-مقاله:آجر و مشخصات آن
۷-پروژه کارآموزی:شامل۴۵ صفحه ورد و۲۱ شیت کد
۸-نرم افزار مبدل فایل DWG به PDF
۹-نرم افزار مبدل فایل DWG به DWF
۱۰- نرم افزار مبدل فایل DWF به DWG
۱۱-پلان های کتابخانه دانشگاه آزاد همدان (معماری)و(سازه)و(مکانیک)و(برق)
۱۲-پلان معماری هتل
۱۳-پلان معماری فرهنگسرا
۱۴-پلان معماری بیمارستان
۱۵-پلان معماری ترمینال
۱۶-پلان معماری سلف سرویس
۱۷-جزيیات کامل عمومی ساختمان
منبع:iransaze.com و americivil.com
¤ نوشته شده در ساعت 19:50 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( 1 نظر )
پنجشنبه، 17 اسفند، 1385
معماری پیدایش کیهانی
هیچ کس به اندازه پیتر آیزنمن با سخت کوشی و اصرار زیاد به مباحث علوم پدیداری توجه نکرده است.کارهای اول او در"معماری مقوایی"در اواخر دهه 1960 کم و بیش بر اساس نظریه های"نوام چامسکی"و مفهوم ژرف ساخت طراحی شده بود.پس از آن آیزنمن علوم جدید را یکی پس از دیگری مورد استفاده قرار دارد و در این کار از تدابیر اتخاذ شده از مباحثی همچون فراکتالها(خود همانندی – مقیاس بندی و روی هم قراردهی) همچنین تحقیق در مورد "دی ان ای" (پروژه مرکز زیست شناسی) نظریه فاجعه(فولد) علم معانی دو پهلو(ایهام) جبر بولین(فراتر از توان 3) و تحلیل روانکارانه استفاده نمود.در تمامی اینها طنز عمیقی نهفته است.آیزنمن همچنین وانمود میکند کهیافته های خود را از علوم خیلی جدی نگرفته است ودر پاسخ مدرنیست ها اظهار میکند:"حقایق علمی بهانه ای برای معماری هستند نه توجیهی برای آن"
رجوع آیزنمن به علوم غیر خطی و شهرنشینی نوین در سال 1987 آغاز شد و همان طور که در مجتمع مسکونی ربستاک در فرانکفورت مشاهده شد او در مقیاس وسیعی از فولد استفاده کرده است.
در طرح بهرام شیردل برای تالار مرکز گردهم آیی نارا در ژاپن (1992) از فولد به جای سولیتون برای ایجاد احساس روند پیدایش کیهانی استفاده شده است.به نظر میرسد که صفحات درون زمین از دل خاک بیرون آمده اند و در اثر تصادم باهم همانند حرکت آرام موجی از گدازه های متراکم به روی یکدیگر فولد شده اند.شیردل این معماری شبه زمینی را چیزی بین هندسه انتزاعی مدرنیسم و شکل نمایشی از تاریخ گرایی تجسم میکند.این طرح شبیه فرم های کریستال شده در طبیعت – لایه های درون زمین و سطوح صاف تولید انبوه کارخانجات است.این طرح همانند بهترین کارهای آیزنمن تکراری از "دیگر بودگی"است.
شیردل میان ساختمان خود و معبد بودایی تودا جی جی در نارا که دارای سه مجسمه معلق به صورت شناور در داخل بنا است مقایسه جالبی انجام داده است.طرح شیردل سه حجم فضایی شناور قابل استفاده در زیر پوسته فولد شده خارجی دارد.در معبد قدیمی فضا به صورت یک شکل و محدوده مثبت طراحی شده است ولی در ساختمان جدید فضا یک چیز اضافی و باقیمانده بین دو فولد داخل و خارج است.این مطلب به کیفیت اسرارگونه ساختمان اضافه میکند.آیا ما در فضای انتهای غار فولد شده لاسکو یا در یک زیارتگاه جدید بی سر و ته برای تئاتر موسیقی و رقص قرار داریم؟ "دیگر بودگی" در اینجا جابجایی "اکنونیت" است.
معماری پرش کیهانی نوشته چارلز جنکز
¤ نوشته شده در ساعت 23:54 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( نظر بدين )
پنجشنبه، 17 اسفند، 1385
فولدینگ – فاجعه و تداوم
یکی از شکلهای موجی یعنی فولد از علوم جدید و نظریه فاجعه رنه توم نشات گرفته است.نظریه فاجعه با آنچه فاجعه می نامیم ارتباطی ندارد بلکه مربوط به یک موضوع پیش پاافتاده یعنی انتقال مرحله ای است که در هر جایی از طبیعت قابل مشاهده است.تبدیل شگفت انگیز آب به یخ در دمای صفر درجه سانتتیگراد یا تبدیل آن به بخار در دمای صد درجه سانتیگراد تبدیل ناگهانی دانه های ذرت به ذرت بوداده یا پدیدار شدن ناگهانی رنگین کمان.انتقال مرحله ای زمانی رخ میدهد که سیستم ها با وارد آمدن فشاری چون افزایش دما انرژی یا اطلاعات از حالت تعادل خارج شوند.آنها را به دو روش مختلف میتوان نشان داد:با دو شاخه شدن رشد تک خطی به دو خط یا به وسیله فولد – پیچش – چین ویا یک سطح مچاله شده.
در معماری الگوی یخ ترک خورده در نرده های چینی نشانه ای از فاجعه است.در غرب قلعه ویران شده یا یک محوطه خرابه قرن هجدهم یا ستون شکسته نمونه های دیگری از این مورد است.
رنه توم هفت نوع فاجعه بنیادین را شناسایی کرد.دو فاجعه اولی به وسیله فولدها نشان داده شده اند.نوع دوم "لبه فاجعه"است که آنرا میتوان همانند یک برگ کاغذ تاشده تصور کرد.این ورق دو بعد کنترل را نشان میدهد(دو متغیر یا نیرو)چرا که دارای دو محور است.
فولد به عنوان یک فن معماری میتواند کیفیات متضادی را حاصل نماید.فولد میتواند تفاوتها را به گونه ای متفاوت از سایر روشهای معماری حل کند مانند تکه چسبانی(کولاژ).این کار توسط پیچیدن و احاطه کردن و ارتباط برقرار کردن بین چیزهایی متفاوت به صورت انتقال نرم صورت میگیرد .در اینجا انعطاف پذیری و نرمی اهمیت دارد مانند حالتی که دو مایع مختلف در اثر هم زدن با هم می آمیزند.
تنها معماری که استفاده از فولد را به نهایت رسانید و از آن برای طراحی کل ساختمان و محوطه استفاده کرد "پیتر آیزنمن" است.برخی از خانه های فولد او در ژاپن طوری به نظر میرسد که گویی صفحات "زمین ساخت" زیرزمینی بریکدیگر فشار آورده زمین لرزه ایجاد کرده اند به درون سازه خزیده و آنرا ویران کرده اند.به راستی بخشی از هدف او نشان دادن این نوع بروز فاجعه است.
معماری پرش کیهانی نوشته چارلز جنکز
¤ نوشته شده در ساعت 11:34 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( 1 نظر )
پنجشنبه، 17 اسفند، 1385
معماری کیهانی
اگر معماری باید به سمت طبیعت و فرهنگ گرایش پیدا کند بهتر آن است که به سمت یک مجموعه بزرگتری یعنی کل کیهان گرایش نماید.معماری همواره پارهای از ابعاد کیهانی را در فرهنگ های کهن برداشته و دارد.در هند مصر یونان ژاپن و همچنین در غرب در سراسر عصر رنسانس معماران کیهان را در ساختمان هایشان نشان داده اند و ساختارهایشان را به سمت نقاط خوش طالع عالم جهت داده و آنرا در جزییات بنا نشان داده اند.امروزه نیز معماری باید همان روند را ادامه دهد و به سمت دیدگاههای معاصر که نظریات پیدایش کیهانی را شامل میشود حرکت کند.
از جمله متفکران پیشگام در زمینه معماری کیهانی طراحان ژاپنی هستند.شاید به علت سنت "زن" بودا یا کونفوسیونیسم جدید و یاشینتوایسم.در مقایسه با غرب که یک جنگ طولانی بین مسیحیت و علم مدرن در آنجا وجود دارد اعتقادات ژاپنی ها نسبت به متافیزیک علوم معاصر اغلب بازتر است.
آراتا ایسوزاکی_اشاعه دهنده معماری کیهانی نوع ایستا_آن را بر پایه اجرای بنایی بزرگ و کج و معوج که دارای سوالات شوخ گونه است پایه ریزی کرده است.اولین کارش در این زمینه باشگاه برون شهری فوجیمی (1972) یک طاق آهنگ بتنی بسیار بزرگ به شکل علامت سوال است و سوالی را مطرح میکند که امروزه در ذهن هرکسی وجود دارد(افزایش ساخت باشگاههای برون شهری با رونق اقتصادی سال 1991 آغاز گردیده است)اینکه:چرا ژاپنی ها گلف بازی می کنند؟سوالی که اگرچه پیش پاافتاده به نظر میرسد اما این موضوع به قلب هویت ژاپنی ها مربوط است.این سوال به منزله این است که چرا ژاپنی ها فناوری غرب را به این خوبی کپی میکنند و چرا اقتصاد جهانی را به سیطره خود در آورده اند؟
در ساختمان تالار شهر تسوکوبا(1983) ایسوزاکی با استفاده از نشانه های متعدد غربی(ده سبک مختلف)بار دیگر عقیده خود را که نشان دهنده هویت ژاپنی بر پایه تقلید بی پایان متون خارج از حوزه فرهنگ محلی است را توسعه داد.التقاط گرایی افراطی.وی مشخص نمود چیزی که واقعا ژاپنی است یک خلا در مرکز است.
معماری پرش کیهانی نوشته چارلز جنکز
¤ نوشته شده در ساعت 11:33 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( نظر بدين )
پنجشنبه، 17 اسفند، 1385
فراکتالها و جاذب های شگفت انگیز
ما بی کفایتی معماری مدرن را دیده ایم و ضرورت ایجاد یک معماری با سازماندهی عمیق را نیز احساس کرده ایم.اما هنوز این سوال مطرح استکه آیا یک زبان معماری وجود دارد که بیش از زبانهای دیگر مناسب موقعیت امروزی باشد؟ و با چه سبکی باید بسازیم؟
فراکتال که تشابهاتی با ظهور نظریه پیچیدگی و آشفتگی دارد ابعاد کسری بین ابعاد یک دو و سه معمولی هستند که در تمامی طبیعت یافت میشوند.آنها خطوط چین و شکست اشیاء را مشخص میکنند.همانند خطوط یک کاغذ مچاله شده یا خط ساحلی اسکاتلند ابرها دانه های برف سرخس ها و درختان فراکتالهایی هستند که ویژگی مهمی را که_بنویت مندل بروت_به آن اشاره کرده نشان میدهد.این ویژگی خود_همانندی یا تشابه خودی است.در یک نمونه فراکتال هر جزء نه تنها به اجزای دیگر بلکه به کل مجموعه شبیه است.این خود_همانندی یک تشابه استحاله یا فته است نه یک بدل و کپی دقیق_نکته ای که در فن شعر از زمان ارسطو مورد تاکید بوده است.
خود_همانندی مثبت است.خود_همانی یکنواختی است.یکنواخت گونگی مدرنیسم کسل کننده است.ناهمانندی کامل آشفتگی است.
واقعیت این است که تمام آنهایی که منسوب به معماری ارگانیک هستند اعم هز کلاسیک گرایانی چون "ویتروویوس"و"آلبرتی"ومدرنیست هایی چون "گروپیوس"و"رایت"طرحهایی که خود_همانندیرا نشان میدهد تاکید داشتند_وحدت در عین کثرت.وحدت ارگانیک در جاهایی که یک جزءنمیتواند اضافه یا کم شود مگر آنکه کل را ناقص کند فرمانی است که طی وو هزار سال گذشته مرتبا تکرار شده است.
معماری مدرن_سبک بین المللی و زیبایی شناسی ماشینی معمولا هیچ کانون و مرکزیتی ندارد و هیچ تاکیدی در مورد ورودی وسط یا بالا(جاذب های شاخص)انجام نمیدهد.حتی در یک نقش مایه منفرد نیز تغییر ایجاد نمیکند چه رسد به هزاران مورد دیگر از جمله خود_همانندی.
معماری پرش کیهانی نوشته چارلز جنکز
¤ نوشته شده در ساعت 1:11 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( 1 نظر )
پنجشنبه، 17 اسفند، 1385
پیچیدگی در معماری وشهرسازی
تاریخ هر یک از نظریات پیچیدگی معماری و پیچیدکی علمی از اوایل دهه 60 آغاز میشود.آنها شاید بر هم تاثیر گذاشته اند و با هم رشد کرده اند ولی در هر حال تا آن حد از یکدیگر جدا هستند که به طور جداگانه مورد مطالعه قرار گیرند.
ونچوری در کتاب "پیچیدگی و تضاد در معماری"از آگوست هکشر نقل میکند: تغییر نگرش نسبت به زندگی اساسا ساده و منظم به دیدگاه پیچیده و طعنه آمیز چیزی است که هر فرد از آن عبور میکند تا پخته شود.ولی بعضی از دوره ها این نوع نگرش را بسط و توسعه میدهد.در این دوره ها دیدگاههای متناقض شورانگیز در مقابل نظریات روشنفکرانه قرار میگیرد.از میان سادگی و نظم خرده گرایی زاده میشود اما عقل باوری در تمام مراحل تحول کافی به نظر نمیرسد.در نتیجه باید از تظادها_تعادل و توازن به وجود آید.این آرامش درونی که انسان آنرا به دست می آورد باید کشش بین تظادها و عدم قطعیت ها را نشان دهد …احساس تضاد وجود چیزهای ظاهرا نا همگون را در کنار هم مجاز می سازد و هر نابرابری به نوعی حقیقت فرض میشود.
توسعه و الحاق قسمتی به نگارخانه لندن این پختگی را نشان میدهد.این ساختمان به صورت واسطه ای است بین عوامل متضادی که در سایت وجود دارد برای طرح بنا هیچ راه حل ساده ویا سبک واحدی وجود ندارد.این ساختمان باید در حدود سه میلیون جهانگرد و علاقه مند به آثار هنری را هر ساله پذیرا باشد.این ساختمان درگیر با سه زمینه و بافت متفاوت در کنار خود است که باید با آنها تطبیق پذیرد و به احتیاجات و عملکردهای داخلی نیز پاسخگو باشد.
این عمل به دو روش انجام میگیرد:کلاسیسیسم جدید مدرنیسم منسوب به میس.کتاب ونچوری به این دلیل "پیچیدگی و تضاد"نامیده شد که نظام متقابل بین معماری وشهرسازیرا عیان نمود.یک تقابل اساسی که باید با آن مواجه شد نه آنکه آنرا پنهان نمود.
نظریه ونچوری اولین مرحله پیچیدگی در معماری بود:پیچیدگی به عنوان تکه چینی راه حلهای موجود و قابل قبول_پیچیدگی به صورت تدبیر کلاسیسم مدرنیسم ویا هر زمینه آشکار دیگر.ولی این روش بیشتر در ارتباط با در کنار هم قرار دادن عناصر موجود و ساکن در کنار یکدیگر است و ظهور کلیتی جدید و نو ظهور را نوید میدهد.
معماری پرش کیهانی نوشته چارلز جنکز
¤ نوشته شده در ساعت 1:9 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( نظر بدين )
يكشنبه، 29 بهمن، 1385
هخامنشيان هم ايزوگام داشتند
بررسيهاي باستانشناسي و پژوهشهاي مختلف در محوطه باستاني تخت جمشيد نشان ميدهد كه مهندسان هخامنشي 2500 سال پيش براي عايقبندي بخشهاي مختلف بناهاي خود از قير استفاده ميكردند.
محوطه باستاني تخت جمشيد مجموعهاي كامل از سازهها و بقاياي مربوط به دوره هخامنشي است كه در زمان داريوش اول و در سال 518 پيش از ميلاد ساخته شده است. اين مجموعه شامل تخت جمشيد، حصارها، كاخها، بخشهاي خدماتي، نظامهاي آبرساني و بخشهاي ديگري است
«عليرضا عسگري»، سرپرست گروه باستانشناسي مجموعه تخت جمشيد گفت: «در سالهاي متمادي گذشته باستانشناسان در جريان كاوش و بررسي محوطه تخت جمشيد با بررسي دقيق مصالح به كار رفته در تخت جمشيد متوجه شدند، ايرانيان باستان از خشت، سنگ، چوب و فلز براي ساخت تخت جمشيد استفاده ميكردند.»
مهندسان براي جلوگيري از نفوذ آب هم همواره در جست و جوي چاره بودند. سرپرست تيم باستانشناسي در تخت جمشيد با بيان اين مطلب گفت: «در جريان كاوش در بخشهاي مختلف و در بين جرزهاي سازه تخت جمشيد شامل كف و آبراههاي زيرزميني تخت جمشيد به آثاري از قير برخورد كرديم كه نشان ميدهد مهندسان اين سازه از قير به عنوان عايق استفاده ميكردند.»
به اعتقاد عسگري اين قير، نقش ايزوگام را براي سازه عظيم هخامنشي داشتهاست. وي يادآور شد: «اين مهندسان از قير سياه رنگ در اين سازه استفاده ميكردند. آثار اين قير هنوز هم در بخشهاي مختلف تخت جمشيد ديده ميشود. قير از نفوذ آب به زير صفه تخت جمشيد جلوگيري کرده و يكي از عوامل مهم براي حفاظت از محوطه باستاني تخت جمشيد در طول 2500 سال بوده است.
مجموعه تاريخي و پايتختي تخت جمشيد مهمترين پايتخت حكومت هخامنشي است كه در استان فارس و در نزديكي شهر شيراز جاي گرفته است. (به نقل از سايت ميراث)
¤ نوشته شده در ساعت 22:52 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( 3 نظر )
دوشنبه، 23 بهمن، 1385
نور آسمان چيست ؟
ذرات غبار، ملكول هاي آب و گازهاي موجود در اطراف جو زمين همانند عدسي و منشور عمل مي كنند و باعث پراكندن و انتشار نور آفتاب در اتمسفر ( جو زمين ) مي گردند . اين همان نور آسمان است . از جايي كه قدرت نفوذ طول موج هاي كوتاه ( رنگ آبي ) زيادتر است . در اين عمل انتشار نور ، اين رنگ بيشترين سهم را به خود اختصاص مي دهد . بنابراين وقتي به آسمان نگاه مي كنيم ، همه جا را آبي مي بينيم . هنگامي كه آفتاب بالاي سر ما قرار دارد ( وسط ظهر ) و آسمان آبي و آفتاب را زرد گونه خواهيم ديد؟ چرا ؟ دليل اين است كه يك رنگ از سه رنگ اصلي تشكيل دهنده نور سفيد آفتاب ، آبي ، به مقدار زيادي توسط عوامل ياد شده دربالا ( ذرات غبار و … ) كه به فراواني در فضا موجودند جذب شده است . پس از جذب رنگ آبي مخلوط اشعه قرمز و سبز آفتاب است كه منتشر مي شود . ضمنا" مي دانيم كه رنگ قرمز به اضافه رنگ سبز ، رنگ زرد را توليد خواهد كرد . بنابراين آفتاب زرد گونه ايجاد مي نمايد توجه داريد كه تمام طول موج هاي رنگ آبي جذب نمي شود بلكه مقداري از آن به طريقي كه گفته شد جذب و مقدار ديگر به همراه رنگ قرمز و رنگ سبز به سطح زمين مي رسد .
هنگام ظهر مسير حركت نور آفتاب در جو اطاف زمين كوتاه تر است نور آبي قدرت عبور زيادي نداردو در برخورد با اتمسفر پراكنده مي شود . ولي طول موج هاي سبز و قرمز عبور مي كنند . در اثر پراكنده شدن طول موج هاي آبي در اتمسفر ، آسمان به شكل آبي جلوه مي كند . هنگا مي كه آفتا در حدود پائين تر و در دو سوي بالائي خط افق قرار مي گيرد ، ( مدتي قبل وبعد از طلوع آفتاب ) نور يك مسافت طولاني براي گذشتن از امسفر و رسيدن به سطح زمين طي مي كند . در اين مسافت طولاني ، علاوه بر عبور تعدادي از طول موج ها ي كوتاه رنگ آبي ، اتمسفر به تعدادي از طول موج هاي متوسط طيف نور ( سبز ) نيز ، اجازه نفوذ وعبور مي دهد . كدام رنگ از نورهاي اصلي تشكيل دهنده رنگ سفيد باقي است فقط رنگ قرمز به اين دليل است كه مدت قبل و بعد از طلوع آفتاب و يا مدتي قبل و هنگام قروب آفتاب مقدار زيادي رنگ قرمز و يا نارنجي در نور روز موجود است . هنگامي كه در جو زمين ، گرد و غبار ، رطوبت و گازهاي بيشتري موجود باشد ، مقداري از طول موج هاي بالاتر طيف نور آفتاب نيز در فضا پراكنده مي شوند بنابراين رنگ آسمان تقريبا سفيد گونه بنظر خواهد رسيد . با توجه به آنچه گذشت روشن شد كه نور روز از مخلوط نور آفتاب و نور آسمان ايجاد مي شود و حرارت رنگ آن نسبت به زمان هاي مختلف در طول روز تغيير مي كند . حرارت رنگ نور روز در مقابل ديگر فاكتورهاي ياد شده در بالا نيز متفاوت و قابل تغيير مي باشد .
هنگام غروب آفتاب ، زردي سرخ گونه اي در آسمان موجود است . توجه داريد كه شبيه لحظه هاي طلوع آفتاب ، نور خورشيد بايد مسير طولاني تري را براي رسيدن به سطح زمين ( از داخل اتمسفر ) طي كند در اين رهگذر طول موج هاي كوتاهتر ( آبي و سبز ) تا حد زيادي حذف و طول موج هاي نور قرمز امكان عبور پيدا مي كنند و آسمان را به رنگي كه توصيف شد رنگ آميزي مي كنند. نور آسمان حاوي مقدار زيادي نور آبي است . حركت اشعه نوراني آفتاب قبل از طلوع خورشيد و هنگام ظهر از داخل اتمسفر به طرف كره زمين . همانطور كه مي بينيد طلوع كامل خورشيد ، نور مسير طولاني تري را ازداخل اتمسفر مي پيمايد .
¤ نوشته شده در ساعت 17:52 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( 1 نظر )
چهارشنبه، 18 بهمن، 1385
پرده برداری از پروژه برج Gazprom روسیه
هفته آخر نوامبر طی مراسمی از جزئیات طرح ساختمان جدید Gazprom کاری از شرکت RMJM بریتانیایی، پرده برداری شد. این برج که انتظار میرود مراحل ساخت آن تا سال 2012 به پایان رسد، به طور قطع در تحول توسعه شهر سن پترزبورگ نقشی مهم و تعیین کننده خواهد داشت.
در لیست شرکت کنندگان مسابقه طراحی برج Gazprom می توان به اسامی آشنا و مطرحی چون کولهاوس، هرزوگ و دمورن، ژان نوول، فوکساس، لیبسکیند و بالاخره شرکت RMJM بزرگترین شرکت معماری بریتانیــــــــــا برخورد.طرحهای پیشنهادی دارای تفاوتهای آشکـــارمی باشند.اما نقطه مشترک تمامی آنها تاکید بر نوآوری و تلاش در جهت ایجاد زمینه های لازم برای تحول سیمای شهر سن پترزبورگ و به تبع آن آغاز حرکت در راستای رواج معماری بلند مرتبه سازی است که حیات شهرهای امروز خواسته یا ناخواسته با آن عجین گشته است. کولهاوس در پاسخ به انتقادهای وسیع پیرامون ارتفاع زیاد برج،پایبندی به محدودیت ارتفاعی به بهانه حفظ سنتها را نظریه ای عوامانه عنوان کرده و تنها راه موثر برای تثبیت جایگاه طرح در بستر وضع موجود و پیشگیری از تنزل مقام طرح در حد نمونه ای از معماری معاصر تجاری در منطقه را تلاش در جهت ایجاد هارمونی میان طرح و پیرامون آن می داند.
طرح برگزیده: RMJM
هرزوگ و دومورن
فوکساس
دانیل لیبسکیند
ژان نوول
OMA
¤ نوشته شده در ساعت 22:23 توسط حسن ابوالقاسمی
|+| پيام هاي ديگران ( نظر بدين )
صفحه نخست
آرشیو وبلاگ
پست الكترونيك
زمان معماری است
نویسندگان
- vanda_architect
آرشیو من
اسفند ١٣٨٥
بهمن ١٣٨٥
دى ١٣٨٥
لینک معماری
- انگاره میانی *
Architecture Artifice
آتلیه معماری
آثار معماری
آرونا
آرک نویز
آيگاه
احیا
به عشق وطن عزیزمان
بوطيقا
پارسا
پرتیکان
پرشين سيويليکا
خورشید معماری و …
در گذر زمان و معماری
در گذر زمان و مکان
دید هفتم
دید هفتم
زروان
ساباط
سیاست در قالب معماری
ش م ا
عشق هنر معماری
عمران معماری و سازه
فضای رویداد
فلسفه معماری
معمار و معماری
معماران
معماران جوان
معمارباشی
معمارخونه
معماری
معماری آینده ,هنر یا تکنولوژی؟
معماری پارس
معماری داخلی و خارجی
معماری در ژاپن
معماری عشقه
معماری هنر ایده
معماری و مرمت
معماری وشهرسازی
معماری يزد
معین عمران
نقطه،خط،سطح
نوشته هايي درباره معماري
هنر معماری
هنر و معماری-اکبری
هنر و معماری-یوسفی
کارگاه معماری ايزدپناه
کلوناد
لینک معماران
آندو
استاد هوشنگ سيحون-عاواد
استيون هال
تويو ايتو
حسين امانت
دانشگر
رنزو پيانو
ریچارد راجرز
ريچارد مير
زاها حديد
سانتياگو کالاتراوا
فرشيد موسوي
فوکساس
ماريو بوتا
ميرميران
نورمن فاستر
ایسوزاکی
لیبسکیند
هنینگ لارسن
لینک معماری
ePlans
Archnet
Arcspace
Archpedia
Archi-World
Architecture Week
Architecture Today
Architectural Review
Architectural Record
Detail
Domus
Elcroquis
Architect Store
Architecture Resource
Architect&Architecture
Architect Magazine
Archnews
مدرسه معماري AA
مدرسه معماري پاريس
مدرسه معماري هاروارد
مدرسه معماري کوپر يونيون نيويورک
مطالب گذشته
تأثير فلسفه بر معماري
رصد از سومين برج بلند دنيا
تورنتو شهر ابرها
دانلود فایل اتوکد و مقاله
معماری پیدایش کیهانی
فولدینگ – فاجعه و تداوم
معماری کیهانی
فراکتالها و جاذب های شگفت انگیز
پیچیدگی در معماری وشهرسازی
هخامنشيان هم ايزوگام داشتند
نور آسمان
برج Gazprom روسیه
تکنولوژی ساخت برجهای پتروناس
ادبیات و معماری
منابع کنکور کارشناسی
انگاره میانی
تصور كردن آينده
صدا، دوربين، معماري
راجرز از پیانو میگویید
کاربرد ترس و وحشت در آثار هنری
معماری ایرانی،در سخن سه نسل
در كل اينترنت
در اين سايت
لوگوی وبلاگ
آمار وبلاگ
RSS 2.0